Training Assertiviteit

Speak UP! Jezelf uitspreken en anderen aanspreken Vragen? Bel 085-1308476

9.3 score op Springest

Vergroot jouw ASSERTIVITEIT

Vergroot jouw assertiviteit. Spreek jezelf moeiteloos uit en de ander aan op het moment van impact met behoud van de relatie! Vind je het (soms) moeilijk om te zeggen wat je denkt, voelt of vindt? Dan is deze training assertiviteit echt iets voor jou. Je leert vanuit zelfvertrouwen duidelijk te verwoorden wat jij graag wilt of wat jij belangrijk vindt. Je hoeft niet altijd assertief te zijn. Wij leren jou wanneer het nuttig is om jezelf uit te spreken of een ander aan te spreken. Je gaat heel praktisch aan de slag en krijgt veel technieken aangereikt. Zodat jij in toekomstige situaties assertief voor jezelf kan opkomen. En jij je mening vol zelfvertrouwen kunt uiten. Je leert makkelijker nee zeggen, je grenzen aangeven, feedback geven en je wensen verwoorden. Zo bereik jij met meer gemak jouw doelen. Zowel privé als zakelijk. Eigenlijk in iedere sociale situatie waarin jij in contact bent met anderen. 

Dit is onze missie. Speak UP! Mensen leren durven te zeggen wat ze denken, voelen en vinden. Met behoud van de relatie op het moment van impact. Dat wil zeggen op het moment dat een situatie zich voordoet waarbij jij graag jouw mening deelt, je grens wilt aangeven, je irritatie kunt uiten, je wens kenbaar maakt of op een andere manier voor jezelf wilt opkomen. 

Vragen waar deelnemers mee worstelen

Frustraties in je hoofd

Assertiviteitsvraagstukken

Herkenbare situaties?

Herken je 1 van de volgende situaties? Je loopt een meeting uit en denkt, had ik dit maar gezegd. Het lukt je vervolgens wel om jouw punt, idee of mening bij het koffiezetapparaat te delen. Je ziet op tegen een gesprek met een dominant persoon. Je zegt ja tegen verzoeken van collega’s, vrienden of familie terwijl je eigenlijk nee wilt zeggen. In de omgang met anderen vind je het soms moeilijk om je te uiten. Of om je grenzen aan te geven. Je vindt het moeilijk om salarisverhoging te vragen. Je manager of collega tegen te spreken. Kenbaar maken dat je een andere andere functie wilt. Wellicht stel je daarnaast hoge eisen aan jezelf en heb je een gebrekkig zelfvertrouwen. Deze elementen komen aan bod tijdens de assertiviteitstraining Speak UP

Je reageert nu niet zoals je dat eigenlijk zou willen en blijft daardoor zitten met een gevoel van spanning of ontevredenheid. Wellicht kamp je zelfs al met lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, nek- of rugklachten of slapeloosheid. En hier wil je vanaf. Je wilt graag rust in je hoofd, geen schuldgevoel en assertief voor jezelf (en wensen) opkomen. Hierdoor krijg jij meer grip op jouw tijd, energie en grip op jouw sociale situaties. 

Of misschien lukt het je zelfs om heel goed voor jezelf op te komen. Alleen ervaren anderen dit als negatief en komt je boodschap aanvallend of agressief over.  Dan leer je juist in deze assertiviteitstraining Speak UP de manier waarop je dingen verwoordt, aan te passen. 

 

Assertiviteitstraining

assertiviteitstraining Speak UP

Zo haal jij samen met ons het maximale uit je training!

aanpak assertiviteitstraining

Programma 1e trainingsdag

10:00 Start training

 • Centraal thema deze dag: Jij.
 • Zelfinzicht: je direct uitspreken, wat gaat goed en waar zit verbetering?
 • Assertiviteits model Speak UP! In 5 stappen.
 • Eigenaarschap nemen over jouw manier van denken (stap 1).
 • Inzicht krijgen in je belemmerende en helpende gedachten.
 • Ontdekken waar jij voor gaat en staat (stap 2).
 • Het effect van jouw waarden als leidraad bij assertiviteit.
 • Duidelijk kader opstellen van waar jij voor staat opgesteld in je werk. Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?
 • Actieplan voor in de praktijk.

16:00 Einde training

 

 

Programma 2e trainingsdag

10:00 Start training

 • Centraal thema deze dag: Jij en je omgeving.
 • Inzicht in het speelveld waarin je je bevindt.
 • Hoe weet je dat je je grens aan wilt geven?
 • Afweging maken tussen je mening geven en je mond houden (stap 3).
 • Praktische handvatten voor het formuleren van je boodschap (stap 4).
 • Communiceren met respect voor de ander.
 • Inzicht in je eigen non-verbale communicatie.
 • Oefenen met assertief gedrag (Stap 5).
 • Acties formuleren voor in de praktijk.

16:00 Einde training

Data, plaats & kosten

SCHRIJF JE NU IN!

Locatie Utrecht | Tijd van 10.00 – 16.00 uur | 2 dagen plus 2 x videocoaching van 45 minuten | Prijs 1170,- exclusief btw

Trainingsdag 1: 4 oktober, Trainingsdag 2: 25 oktober

Trainingsdag 1: 1 november, Trainingsdag 2: 28 novembe

Trainingsdag 1: 10  januari, Trainingsdag 2: 31 januari

Trainingsdag 1: 30 januari , Trainingsdag 2: 21 februari

Ervaringen van deelnemers

De 1 op 1 gesprekken heb ik als zeer prettig ervaren. De coach stelt je op je gemak. Stelt de juiste vragen. Daarnaast kan ze zich goed inleven in jouw situatie. Tot slot beschikt ze over veel humor waardoor zelfs "zware onderwerpen" op een luchtige manier besproken kunnen worden.
Rutger Strackee
Procurement Consultant
Ik vond het prettig hoe de trainer deze training heeft uitgevoerd. Verrassende elementen, variatie en lekker dynamisch. Het volgen van de training heeft mij echt in de activatiemodus gezet. Door het volgen van deze training ben ik veel over mezelf te weten gekomen.
Elke Boertien
Techwriter
Wat we aangereikt kregen was heel goed te vertalen naar de praktijk. Je kunt er meteen mee aan de slag. Leuke groep mensen. Een deskundige en prettige trainer.
Noortje
Haanschoten
Trainer | Coach

Liever een individueel traject?

Leer je liever in je eigen tempo? En waar en wanneer je wilt? Schrijf je dan in voor het online assertiviteitsprogramma. Je hebt dan 24/7 toegang vanaf je computer, tablet of telefoon tot een interactief leerplatform. Vol met oefeningen, theorie en video’s. Aangevuld met twee video coachgesprekken. Hier is maximaal tijd en ruimte voor  jouw leervraag en persoonlijke situatie. 

SCHRIJF JE NU IN!

Locatie Utrecht | Tijd van 10.00 – 16.00 uur | 2 dagen plus 2 x videocoaching van 45 minuten | Prijs 1170,- exclusief btw

Powerlab 1: 4 oktober, Powerlab 2: 25 oktober

Powerlab 1: 1 november, Powerlab 2: 28 november

Powerlab 1: 10  januari, Powerlab 2: 31 januari

Powerlab 1: 30 januari , Powerlab 2: 21 februari